Ove subote, 16. studenog održat će se "NULTI" filipjanski dječji festival „FIJOK" u sklopu projekta „KINO - Centar za Kulturu, INovaciju i Obrazovanje" s početkom od 10:00 sati u DV Cvit. Ostale aktivnosti nastavit će se u Kinu SV. Filip i Jakov.

Na drugom krugu aktivnosti Integrativni proces, održanoj 25. i 26. listopada, mještani i predstavnici organizacija Civilnog društva te institucija s područja Općine Sv. Filip i Jakov izradili su idejni koncept dječjeg festivala.

Predstavljeni su prijedlozi ideje festivala, izgradnja zajedničke vizije festivala, te razrada koncepta aktivnosti na festivalu. Kao nekakav općeniti koncept festivala prihvaćeno je da festival predstavlja svojevrstan proces kreacije, u kojem bi djeca kroz zajednički trud i upornost, te kroz inicijativu i odgovornost svakoga ponaosob u procesu kreacije, iskusila zajedništvo u kojem je svatko bitan, kao nešto što je normalno, odnosno nešto u čemu se mogu osjećati zadovoljni sobom.

Neke od radionica na festivalu su izrada hotela za kukce, Radionica DJ-inga, Večera za grad, StreetArt, Lutkarska, Plesna, Gimnastičarska i Glazbena radionica te radionica Foto-video reporteri.

Radionice za vrtić održavaju se od 10:00 do 12:00 h, a za školarce od 13:00 do 15:00 h u kinu i oko kina. Nakon radionica program se nastavlja s potragom za blagom, predstavom, večerom za grad i diskom.

Provoditelj aktivnosti na festivalu je Centar za integrativne studije Spajalica iz Osijeka, voditelj Damir Marinić.