ZADAR- Zadarska Kabanica, redateljsko - dramaturško djelo Vinka Radovčića nominirano je među tri najbolja dramska ostvarenja u ovoj godini. To je velika vijest za zadarski kulturni život da je jedna mala predstava amaterske udruge Drama plus našla se u društvu grandioznih ostvarenja velikih kazališta, kao što su Gavella i HNK Osijek

Službeno je objavljeno kako su za najbolju dramsku predstavu nominirane su "Emet" po romanu Ivane Šojat u režiji Same M. Streleca i produkciji HNK Osijek; "Kabanica" Nikolaja Vasiljeviča Gogolja u režiji Vinka Radovčića, koprodukcija Udruge za kulturu i umjetnost Drama Plus i HNK Zadar, te "Kiklop" Ranka Marinkovića u režiji Saše Anočića u produkciji zagrebačkog GDK Gavelle.

Koja će predstava biti izabrana za najbolju odlučit će se i objaviti na Danu hrvatskog glumišta 24. Studenog, istog dana kada Zadar slavi dan Grada. U žiriju koji o tome odlučuje je i Zadranka Barbara Vicković, glumica HNK u Zagrebu.

Kabanicu u Zadru su gledali predsjednik žirija Ozren Prohić, te članovi Zrinka Turalija Kurtak i Hrvoje Klobučar. Oni su doista bili iznenađeni viđenim nakon što su odgledali 60 i nešto predstava širom Hrvatske. Ali biti nominiran za nagradu Hrvatskog glumišta, Vinka Radovčića je skoro ostavila bez daha kad su mu javili.

Vinko Radovčić

To je najveća nagrada koju je dobio za svoj sustavan rad na kazališnim daskama, kao glumac i redatelj te tvorac i voditelj Drame plus koja je dobila svoj status u Zadru s lepezom sjajnih predstava i mladih glumaca koje su do sad izbacili pod Vinkovim svestranim angažmanom.