Prije 25 godina pokrenut je tjednik Zadarski list, čiji će se rođendan svečano obilježiti 4. studenoga u Hrvatskom narodnom kazalištu Zadar. Ovu u Zadarskoj županiji omiljenu novinu pokrenula je 3. studenoga 1994. godine skupina zadarskih novinara predvođena Nedjeljkom Jusupom, koji je bio njegov prvi i glavni urednik. Zadarski list je prva i jedina dnevna novina u Zadru, a izlazi kao dnevnik od 21. prosinca 1998. godine.

Ovaj značajan događaj Hrvatsko filatelističko društvo Zadar, u suradnji sa Zadarskim listom, obilježilo je atraktivnom spomen-omotnicom i prigodnim poštanskim žigom. Uprava Hrvatske pošte (u Zagrebu) odobrila je uporabu žiga 4. studenoga 2019. godine u pošti na Poluotoku (Pošta 23103). Toga će se dana na mnoga pisma i razglednice otisnuti prigodni žig te će tako informacija o 25. rođendanu Zadarskog lista dospjeti poštom u mnoge domove diljem Hrvatske i svijeta.

Autor idejnoga rješenja prigodnoga poštanskog žiga je Igor Černigoj. Nakon uporabe žig će završiti u Poštanskom muzeju u Zagrebu, gdje će se čuvati kao trajni poštanski dokument.

Prigodna omotnica ukrašena je poznatim sloganom Zadarskog lista, kao i lijepom prigodnom poštanskom markom serije Hrvatska flora, preko koje je otisnut prigodni poštanski žig. Motiv marke prikazuje jaglac (Primula vulgaris Huds), osebujni žuti cvijet, koji je u većem djelu Europe, pa i u Hrvatskoj, zakonom zaštićena vrsta. Dizajn marke potpisuje poznata slikarica i dizajnerica iz Zagreba Sabina Rešić.

Jedan broj omotnica Zadarski list će koristiti kao spomen-suvenir te za slanje poslovne pošte, a zadarski filatelisti dobili su još jednu prigodnu omotnicu za dopunu svojih filatelističkih zbirki.