Na programu jesensko-zimskog izdanja Kino Zone u Koncertnoj dvorani Kneževe palače u nedjelju, 3. studenog,  prikazat će se hrvatski kandidat za Oscar, hvaljena krimi drama Antonija Nuića "Mali".

Sudeći prema programu za studeni, Kino Zona neće biti petkom, kako su to najavili organizatori iz Centra za nezavisnku kulturu.

Oni su objavili:

Pet dana kasnije(?) bit će održana projekcija nagrađivane drame Bobe Jelčića "Sam Samcat". U subotu i nedjelju, 16. i 17. studenog gost Kino Zone putem programa "ZFF putuje" bit će ovogodišnje izdanje Zagreb Film Festivala s dva jako zanimljiva i duhovita filma, a riječ je o političkoj komediji "Alice i gradonačelnik" Nicolasa Parisera, odnosno, komična drama "Mlijeko" nagrađivanog islandskog redatelja Grímura Hákonarsona.

Posebna poslastica zadarsku publiku očekuje 23. studenog kad će biti održana premijera animirane ekranizacije iznimno popularne knjige "1202" autora Frane Herende, poslije čega će na radost svih fanova kultne punk grupe "Kud Idijoti" biti održana i projekcija glazbenog dokumentarca "Tusta" uz gostovanje redatelja filma Andreja Korovljeva. Šuška se i o prigodnom afterpartyu u jednom od obližnjih kafića, ali tu informaciju za sad ne možemo potvrditi.

Pred sam kraj mjeseca, odnosno u utorak, 26. studenog, održat će se odgođeni "Okrugli stol" s temom izazova razvoja publike uz gostovanje brojnih uvaženih gostiju poput ravnatelja HAVC-a Chrisa Marcicha, direktora Kino Mreže - Alena Munitića, voditelja programa kinoteke "Zlatna Vrata" - Vlade Ercegovića, ravnateljice Art Kina Croatia - Slobodanke Mišković i direktora Discovery filma/Vukovar Film Festivala - Igora Rakonića.

Bogat program u studenom u kojem će biti održana i predavanja na teme očuvanja gradskih kinoteka i favela u brazilskom filmu, bit će zaključen 29. studenog uz projekciju višestruko nagrađivane drame "Teret" redatelja Ognjena Glavonića. Sve u svemu, očekuje nas jedan izuzetno bogat filmski program u Kino Zoni koji grad Zadar konačno vraća na filmsku mapu Hrvatske.

Ulaznice po cijeni od 20 kuna mogu se nabaviti svakim radnim danom od 8 do 16 sati u uredu Centra nezavisne kulture (Zrinsko Frankopanska 3) ili na lokaciji prikazivanja prije početka projekcije. Blagajna na lokaciji se otvara u 19:15 sati.