Udruga „Žene u Domovinskom ratu - Zadar" u okviru Festivala Domoljubnog Filma „Gordan Lederer", Udruga „Žene u Domovinskom Ratu" - Zadar organizira projekciju najnovijeg filma Jakova Sedlara „3069", snimljenog na temu samoubojstava hrvatskih branitelja. Film će biti prikazan u srijedu 30. listopada s početkom u 18,30 sati u Kneževoj Palači u Zadru, dvorana Braće Bersa. Ulaz je besplatan.

- Od završetka Domovinskog rata, svjedočimo pojavi neprihvatljivo velikog broja samoubojstava hrvatskih branitelja. Pojavi koja više ne izaziva čuđenje, ne postavlja pitanja i ne traži odgovore, koja je pod utjecajem mnoštva čimbenika potisnuta na margine zanimanja javnosti i sve više postaje puki statistički podatak. Ako nam ovaj film i ne ponudi odgovore, možda nas potakne na razmišljanje? Možda odgovore, ili bar dio njih, potražimo sami? Želja nam je da zajedničkim snagama pokušamo ovu pojavu vratiti u područje zanimanja javnosti, jer to su naši prijatelji, suborci, očevi, majke, supruzi, sestre i braća, kćeri i sinovi, navode iz Udruge „Žene u Domovinskom ratu - Zadar".

Gosti na prikazivanju bit će redatelj filma Jakov Sedlar, direktor festivala doljubnog filma Gordan Lederer Dragutin Poturica te autor festivala Marijan Capek.