Dramska predstava „Kabanica", nastala prema istoimenom tekstu velikana ruske književnosti N. V. Gogolja, a u koprodukciji Drame Plus i Hrvatskog narodnog kazališta Zadar, rasprodana je četiri dana prije izvedbe. Predstava je premijeru imala na Zadarskom kazališnom ljetu, a ponovno u Kazalištu lutaka Zadar igra 28. i 29. listopada i to u tri termina.

„Ulaznice za sva tri termina, dva večernja i jedan dnevni rasprodane su četiri dana prije same izvedbe. Izrazito smo sretni što su nove izvedbe predstave naišle na tako dobar odjek i to pogotovo među mladom populacijom kojoj je predstava i namijenjena", zadovoljno kažu iz Drame Plus.

„Kabanica", u kojoj igra šest mladih profesionalnih glumaca, nastala je u sklopu projekta „Lektira na sceni" koji za cilj ima mladima, pogotovo školarcima i studentima približiti kazalište i književnost te promijeniti postojeće poražavajuće statistike koje govore o tome kako velika većina zadarskih srednjoškolaca nikada nije bila u kazalištu.

„Zadarske srednje škole, učenici, profesori, ali i studenti Sveučilišta u Zadru pokazali su velik interes za ovu predstavu na čemu smo vrlo zahvalni. Iako predstavu igramo tri puta u dva dana, nismo uspjeli u kazalište smjestiti sve one koji su je htjeli pogledati. Tolika zainteresiranost puno govori o važnosti, ali i uspješnosti „Lektire na sceni", projekta kojeg želimo nastaviti raditi još strastvenije i još kvalitetnije u nadolazećoj sezoni, što će, nadamo se, podržati i nadležne institucije Grada i Županije", poručuju iz Drame Plus.

Za sve one koji su htjeli pogledati predstavu, a nisu uspjeli nabaviti svoju kartu na vrijeme, iz Drame Plus poručuju kako nas već u prosincu očekuje nova premijerna izvedba predstave u sklopu „Lektire na sceni", namijenjene pak osnovnoškolskom uzrastu. U tijeku su i pripreme za novu sezonu u kojoj će ljubitelji ruske književnosti opet imati prilike uživati u kazališnoj adaptaciji svog omiljenog klasika.