Ususret zajedničkom projektu Plesne udruge Gesta i udruge U pokretu započela je prodaja ulaznica za plesnu manifestaciju Mali koreograf. Cijena ulaznice je simboličnih 20 kuna, a program natjecanja započinje u subotu, 26. listopada u 18 sati u Kazalištu lutaka Zadar.

Radi se o konceptu zamišljenom kao natjecateljski susret djece koja se profesionalno ili rekreativno bave plesnom umjetnošću. Uvjet prijave je da je koreograf dijete u dobi od 7 do 14 godina starosti. Samostalno je potrebno osmisliti koreografiju, izabrati glazbu i osmisliti scenski izgled koreografije.

UKRATKO O MALOM KOREOGRAFU:

Stručno povjerenstvo koje će ocjenjivati radove činit će tri člana, a biti će to isključivo stručnjaci sa iskustvom praćenja, vrednovanja, poznavanja i prakticiranja plesne umjetnosti.

Stručno povjerenstvo će pregledati materijale i procjenjivati:

- plesni nastup (koreografija i izvedba)
- maštovitost i kreativnost koreografije
- izbor glazbe (adekvatno uzrastu i tehničkim mogućnostima izvedbe plesača)
- scenski izgled (kostimografija)
- ukupan dojam koreografije

Ove godine u stručnom ocjenjivačkom žiriju sjediti će prof. Ilijana Lončar, voditeljica umjetničke organizacije plesne radionice iz Požege i Andrea Komušar, plesačica i koreografkinja iz Zagreba. 

- Cilj organizacije je prvenstveno motivacija djece. Kroz ples, maštu i kreativnost želimo ih potaknuti na samostalno stvaranje plesni uradak koji će ih dodatno motivirati za možda budući životni poziv,daljnje bavljenje plesom ili uključenje u svijet plesa. Sudjelovanjem u ovakvom projektu kod djece ćemo i stvoriti jednu vrstu odgovornosti i ozbiljnosti koju nosi prijava pojedinca, ističu i organizatori.

Najbolja koreografija tj. mali koreograf oko vrata neće držati medalju ili u rukama pehar, već odlazi na nagradno putovanje u vidu odlaska na seminar kako bi proširili svoje znanje i upoznali se i sa drugim plesnim izričajima. Ni ostali sudionici neće ostati uskraćeni za nagradu. U nedjelju, 27. listopada u dvorani plesne udruge Gesta Andrea Komušar, jedna od dvije plesne pedagoginje koje će žirirati, samo za njih će održati plesnu radionicu i pružiti im sat vremena odlične zabave na kojoj će imati priliku jako puno naučiti.