Kazališne sezone HNK Zadar otvara se u četvrtak, 17. listopada u 20 sati s predstavom Satiričkog kazališta Kerempuh, "Ja od jutra nisam stao" autorice Une Vizek i u režiji Nane Šojlev.

U predstavi igraju: Jerko Marčić, Marko Makovičić, Ozren Opačić, Hrvoje Kečkeš, Linda Begonja i Ornela Vištica.

Dramski tekst predstave uspješne i izvođene dramatičarke i spisateljice Une Vizek, prvonagrađen na natječaju Marin Držić za 2017. godinu, prvi put je postavljen na scenu Satiričkog kazališta Kerempuh u režiji iskusne kazališne redateljice Nane Šojlev. U "pomaknutom" autoričinom svijetu gdje su rodne uloge izvrnute, a muškarci inferiorni ženama, satiričkom se oštricom obračunava s rodno uvjetovanom raspodjelom moći i uvriježenim klišejima o prirodi muško-ženskih odnosa u suvremenom društvu.

Tijekom atipičnog druženja četvorice bliskih prijatelja za jedne večeri koja se pretvara u neobuzdano, logoreično i emotivno razotkrivajuće pijančevanje, svaki od njih na svoj način propitkuje svoj položaj u intimnim vezama i društvu, a kulminacija se dostiže kada se konačno suoče s njima nadređenim ženama. U ozračju ženske dominacije i muške submisivnosti, bezimeni muškarci, simbolično svedeni tek na brojeve, vrte se u cikličkim dijalozima i situacijama koje podcrtavaju apsurd i prepoznatljivost svakodnevice, ali pritom čeznu za promjenama i afirmacijom.

Poigravajući se s predrasudama i društvenim očekivanjima, autorica se u ovom djelu dotiče aktualne problematike rodnih uloga oko koje rasprava ne staje.

Predstava je u dramskoj pretplati i u slobodnoj prodaji. Cijena ulaznice iznosi 70,00 kuna i 60,00 kuna ( od 11. reda balkona). Ulaznice su dostupne online na sustavu Croatia Tickets i na blagajni HNK Zadar (11-13 h, 18-20 h).