U sklopu projekta „K.IN.0. - Centar za Kulturu, INovaciju i Obrazovanje" u kinu u Sv. Filipu i Jakovu održala se manifestacija "Kino a la carte". Manifestacija koja se u petak održala u kinu u Sv. Filipu i Jakovu, završni je dio programa „Kulturni menadžment i sukreacija programa s lokalnom zajednicom" koju provodi Dunja Vuković, dipl. etnolog i kulturni menadžer iz Zagreba.

Manifestacija je sadržavala šaroliki program, osmišljen, pripreman i realiziran u suradnji sa lokalnom zajednicom Sv. Filipa i Jakova.

Uz donaciju i sadnju bilja, te druženje uz aperitiv, na četiri lokacije filipjanskog kina održao se prvo program CINEMA APERITIVO u dvorištu Kina, koji je uključivao projekcije starih fotografija i snimki Sv. Filipa i Jakova, uz glazbenu pratnju Ivara Križića na kontrabasu.

Uslijedio je nastup glazbene skupine A.K.A. Crescendo te predstavljanje kulturno-umjetničkih programa u Kinu i predstavljanje Europske mreže centara za kulturu (ENCC) u sklopu koje je bilo održano predavanje kulturne stručnjakinje Ljiljane Perišić, koordinatorice za JI Europu, kako bi ciljanoj skupini predstavila primjere dobre prakse iz EU, te umrežavanje KINA Sv. Filip i Jakov, kako bi ga se postavilo na mapu Europskih centara za kulturu.

Otvorenje izložbe „Skok i sreća" slikarice Ane Kolege te otvorenje Book Crossing zone i donacija knjiga te predstavljanje radioničkog programa te upisi na radionice i druženje uz Catering upotpunili su daljni program a sam kraj večeri zaokružio je koncert Jimmy Shakers Band i plesnjak.