Plesna udruga "Gesta" i Plesna udruga "U pokretu" udruženim snagama po prvi puta organiziraju projekt pod nazivom „Mali koreograf" na koji pozivaju pojedince, djecu koji će u ovom projektu biti nosioci projekta pod istoimenim nazivom. Koncept je zamišljen kao natjecateljski susret djece koja se profesionalno ili rekreativno bave plesnom umjetnošću. Uvjet prijave je da je koreograf dijete u dobi od 7 do 14 godina starosti. Samostalno je potrebno osmisliti koreografiju,izabrati glazbu i osmisliti scenski izgled. Plesači mogu biti djeca različitih uzrasta, a koreografije mogu biti predstavljene kao sola, dueti i radovi sa više plesača.

Stručno povjerenstvo koje će ocjenjivati radove činit će dva člana,a biti će to isključivo stručnjaci sa iskustvom praćenja,vrednovanja, poznavanja i prakticiranja plesne umjetnosti. Povjerenstvo će procjenjivati plesni nastup (koreografija i izvedba), maštovitost i kreativnost koreografije, izbor glazbe (adekvatno uzrastu i tehničkim mogućnostima izvedbe plesača), scenski izgled (kostimografija) i ukupan dojam koreografije

- Cilj organizacije je prvenstveno motivacija djece. Kroz ples, maštu i kreativnost želimo ih potaknuti na samostalno stvaranje plesni uradak koji će ih dodatno motivirati za možda budući životni poziv,daljnje bavljenje plesom ili uključenje u svijet plesa. Svakako sudjelovanjem u ovakvom projektu kod djece ćemo i stvoriti jednu vrstu odgovornosti i ozbiljnosti koju nosi prijava pojedinca, navode organizatori.

Ispunjenu prijavnicu i snimke potrebno je slati na adresu [email protected] ili FB stranicu Plesne udruge Gesta, zaključno sa 25. rujna 2019. Nakon selekcije će se objaviti imena malih koreografa koji će ući u uži izbor natjecanja.