Kazalište lutaka Zadar u nedjelju 15. rujna otvara novu kazališnu sezonu 2019/2020 i to pretpremijerom nove predstave „Bio jednom jedan..." u režiji Lede Festini Jensen.

- Konopci su nevidljivi vladari lutkarskih kazališta. Ovoga puta dali smo im priliku da izađu iz sjene, otrgnu se od lutaka, preskoče paravan i poklone se publici. Priča o konopcima je priča o otkrivanju svijeta koji nas okružuje. Priča o prijateljstvu, odrastanju, sastajanju i rastajanju, priča o pomicanju vlastitih granica, prevladavanju straha od nepoznatog i prepuštanju snazi mašte i kreativnosti koje i običnom konopcu mogu udahnuti život, stoji u najavi predstave u kojoj igraju Juraj Aras, Sanja Grgina, Anđela Ćurković-Petković, Josip Mihatov, Vjera Vidov i Dominik Karakašić.

Uz standardan tim Kazališta lutaka glazbu potpisuju Ivanka Mazurkijević i frontman grupe Let 3 Damir Martinović Mrle.

Leda Festini Jensen rođena je i odrasla u Zadru. Diplomirala je filmsku i TV režiju na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Radi kao redateljica, scenaristica i dramaturginja u Hrvatskoj i Danskoj. Godine 2018. osvojila je prvu nagradu na Festivalu hrvatske drame za djecu "Mali Marulić".