U srijedu je na Kino Trgu u Betini na otoku Murteru svečano otvoreno drugo izdanje Betina Film Festivala.

Otvorenje je vodila poznata zadarska glumica Tamara Šoletić, a prisutne su pozdravili i svoje zadovoljstvo sudjelovanja na ovom projektu izrazili, zamjenik načelnika općine Tisno Miljenko Meštrov, direktorica Turističke zajednice Betina Ana Mijat te Andrea Vlaić, predstavnica Narodne čitaonice i knjižnice Tisno te Prezentacijskog i informacijskog Centra Betina. Kratki je govor održao i direktor festivala Frane Bilić koji se zahvalio prisutnima na dolasku te svima koji su pomogli u realizaciji ove, za lokalnu zajednicu izrazito vrijedne filmske manifestacije.

Nakon pozdravnih govora, prikazana su tri kratkometražna hrvatska filma, a u gledalištu se tražila i sjedalica više. Puna je dvorana bila i na projekciji dokumentarnog filma Srbenka, u Prezentacijskom i informacijskom Centru Betina.
Po završetku projekcija, organizacijski tim Betina Film Festivala počastio je prisutne prigodnom rođendanskom tortom dok se za glazbu pobrinuo mladi Antonio Perina.

Prvi dan festivala tako je prošao i više nego dobro, s mnogo ushićenja i mnogo zadovoljne publike koja je sve prikazane filmove nagradila snažnim pljeskom.
Drugi festivalski dan prošao je jednako dobro - osim bogatog projekcijskog programa raspoređenog u međunarodne i hrvatske filmske blokove, polaznici programa BAFF Kids i BAFF Kampus popodneva su provodili učeći i raspravljajući o filmu, a u Betinu je stigla i mlada glumačka nada Lana Hranjec. Glavna glumica SF filma za djecu Moj dida je pao s Marsa danas će, s početkom u 11 sati u Prezentacijskom i informacijskom Centru Betina održati i predavanje u sklopu programa BAFF Kids, nakon kojeg slijedi Q&A, razgovor s glumicom u sklopu kojeg će posjetitelji Lani moći postaviti pitanja. Predavanje će u 17 sati, u istom prostoru održati i poznati pisac te autor Osmog povjerenika, Renato Baretić.
Projekcije filmova na rasporedu su već od 10 sati ujutro pa sve do kasno navečer, a isto vrijedi za sve dane trajanja festivala. Treći dan festivala posvećen je mladim autorima pa će tako gledatelji, osim kratkometražnih, imati prilike pogledati i Zagrebački ekvinocij, dugometražni film nastao od strane mladih filmskih kreativaca.

Festival traje do nedjelje, 8. rujna, a u Betinu dolazi i redatelj Posljednjeg Srbina u Hrvatskoj, Predrag Ličina, razgovor s kojim će zainteresirani moći poslušati u nedjelju, u 11 sati u Prezentacijskom i informacijskog Centra Betina koji je i središte BAFF Zone.

Vikend je pred vratima pa nemojte oklijevati, uputite se u Betinu, pogledajte film, upoznajte hrvatske filmaše te osvojite nagrade za koje su se pobrinuli vjerni sponzori Betina Film Festivala!

Za sve informacije pratite Facebook stranicu Betina Film Festivala, a cjeloviti raspored i program festivala pogledajte na službenoj web stranici BAFF-a ili direktno na linkovima:
https://www.betinafilmfestival.com/raspored2019
https://www.betinafilmfestival.com/program-2019.