Od 22. do 24. kolovoza održana je prva fotografska radionica u sklopu projekta K.IN.O. - Centar za kulturu, INovaciju i Obrazovanje.

Ukupno 14 polaznika iz Sv. Filipa i Jakova, Biograda, Zadra, Zagreba i Slovačke saznali su nešto više o osnovama fotografije. Voditelj radionice Srđan Babić je, teoretski i praktički, predstavio osnovnu fotografsku terminologiju, specifične fotografske likovno-kompozicijske izazove te je uputio polaznike prema standardima strukovne fotografske vještine.

Uz teoretski dio, radionica je održana i na vanjskim lokacijama povijesne jezgre Sv. Filipa i Jakova, crkvi Sv. Mihovila i lokaciji crkve Sv. Roka na Rogovu, gdje su polaznici, snimajući fotografije, sudjelovali u fotografskoj interpretaciji kulturne baštine mjesta kao svojevrsne vježbe baratanja foto-opremom i snalaženja u potrazi za najučinkovitijim fotografskim gledištima.

Ovo je prva od ukupno četiri fotografske radionice u sklopu projekta K.IN.O. koje će rezultirati izložbom o kulturnoj baštini Sv. Filipa i Jakova.

Projekt „K.IN.O. - Centar za Kulturu, INovaciju i Obrazovanje", s ukupnim proračunom od 2.099,720,06 HRK, sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, u iznosu od 1.784.762,05 HRK, odnosno 85% bespovratnih sredstava, dok se ostalih 314.958,01 HRK odnosno 15% ukupnih bespovratnih sredstava, osigurava iz Državnog proračuna RH. Prijavljen je na poziv Kultura u centru - potpora razvoju javno - civilnog partnerstava u kulturi, nositelj je Udruga za kulturu i umjetnost "U Pokretu", uz partnerstvo Općine Sv. Filip i Jakov i Zajednice udruga "Centar nezavisne kulture", koja je ujedno i provoditelj projekta.