Posljednji dan festivala plesa i suvremenih izvedbenih umjetnosti Monoplay - koji njeguje solo formu, završen je izvedbama plesačica zadarske plesne scene koje su na velikoj pozornici Kazališta lutaka Zadar izvele četiri kraća plesna komada: Patricia Gospić u suradnji s koreografkinjom Mateom Bilosnić, Nataša Kustura, Korina Oltran i Maja Petani.

U foajeu kazališta na tepihu od plakata Zadarskog plesnog ansambla, održan je performans koji je konceptualno zadala Sanja Petrovski, a u izvedbi i koreografiji Filipe Bavčević i Lade Petrovski Ternovšek. Predstava koja je slijedila bilo je nadasve zanimljivo scensko uprizorenje, jednostavno i kompleksno istovremeno: Marco Cavalcoli, kao Veliki diktator uprizoruje sve replike i zvukove filma Čarobnjak iz Oza koji se vrti iznad njega.

Na taj način film za gledatelje dobiva novu dimenziju o čemu je performer raspravljao nakon predstave s voditeljima kritičkog parkura Mariom Županovićem, Ivom Nerinom Sibilom i publikom.

Festival je kroz pet dana prikazao sedam velikih predstava i jedanaest kraćih, svaki dan su održavana predstavljanja knjiga, predavanja i promocije raznih novih projekata u nastajanju, koncert, i za završetak večeri probrani DJ-evi koncipirani po programaciji festivala Monoplay.

U organizaciji je sudjelovalo trideset i dvoje ljudi, a pokrovitelji su Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, Grad Zadar, Zadarska županija i zaklada Kultura nova.