Treći dan festivala Monoplay započeo je u Monoazi predstavljanjem neformalnog eksperimentalnog umjetničkog istraživanja pod nazivom Koliko smo spremni koji provodi IMRC kolektiv.

To je edukacijski projekt nastao 2012. godine, a bavi se uključivanjem ljudi s invaliditetom u rad na plesnim predstavama zajedno s profesionalnim plesačima. Umjetnička voditeljica Iva Nerina Sibila i novomedijska umjetnica Tara Ivanišević su znatiželjnoj publici prezentirali svoj rad kroz predavanje i videoprojekcije.

Brazilsko-francuski plesni umjetnik Pol Pi na pozornici kazališta lutaka izveo je plesnu predstavu koja se referira na pet sola nastalih početkom 60-ih iz ciklusa Afectos Humanos njemačke plesne umjetnice Dore Harper. Ekspresionizam dvadesetih godina dvadesetog stoljeća dominira njezinim radom, a plesač je vrlo sugestivno, čak dirljivo i estetski dosljedno interpretirao plesne kompozicije i postulate koji se nalaze u temeljima nastanka suvremene plesne umjetnosti. Pol Pi izvodi njezina kratka sola vezana za pet osjećaja: ponos, želja, mržnja, strah i ljubav uspijevajući povezati ples njemačke autorice u svojoj izvedbi sa svojim intimnim preokupacijama. Upravo na predstavi Ecce (H)omo u sklopu Monoplaya i u okviru razvoja publike, započelo se s razvojem projekt Monodeskripcija. Projkt je namijenjen slijepim i slabovidnim osobama koje putem slušalica i naratora dobivaju informaciju o događanjima na sceni. Osmislila ga je dramaturginja Sunčica Sodar. U Monoazi uz brojan rasplesan auditorij večer je završio DJ Šimun Stankov.

Četvrtak je rezerviran za hrvatsku plesnu scenu koju će predstaviti tri atraktivna i potpuno različita autora. Ivana Kalc, plesna umjetnica iz Rijeke plesnu večer započinje u 20 sati komadom Next big thing u kojem se bavi produktivnošću, radom i vrijednostima umjetničkog rada, te propituje smisao i potrebu umjetničkog djelovanja. Nastasija Štefanić izvodi solo, istovremeno duet s violom nazvan Viola, ja i nas dvije. Mladi i već nadaleko poznat plesač Šimun Stankov izvesti će djelo nastalo kao završni rad na Studiju plesa pri Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu.

Za kraj večeri najavljen je koncert Stiana Westerhusa, norveškog gitarista poznatog po eksperimentalnom pristupu glazbi. Široj publici, Stian je poznat kao član eksperimentalne jazz grupe Puma, a domaćoj publici i po solo albumu "Amputation" predstavljenom u Zagrebu 2016. godine.