U predvorju Kina Sv. Filip i Jakov i na vanjskim lokacijama u mjestu Sv. Filip i Jakov u tri dana, od 22. do 24. kolovoza održat će se prva od ukupno četiri fotografske radionice u sklopu projekta „KINO - Centar za Kulturu, INovaciju i Obrazovanje" kojega provodi Zajednica udruga „Centar nezavisne kulture„ iz Zadra. Fotografske radionice su samo jedna od niza aktivnosti na projektu, a održavaju se u vremenu od 17 do 20 sati.

Na prvoj radionici polaznici će se upoznati s tehničkim osnovama fotografiranja te će razmijeniti iskustva.  U sklopu radionice tematski se obrađuje lokalna kulturna baština Sv. Filip i Jakova iz perspektive modernog fotografskog promišljanja.
Predlaže se donošenje digitalnog fotoaparata (uključujući "pametne telefone"). Za sve prisutne predviđen je catering.

Radionica je besplatna i otvorena za sve dobne skupine bez obzira na predznanje. Prijave su obavezne te se mogu vršiti na e-mail kino.filipjakov@gmail.com  ili GSM 095/ 379-1234.

Projekt „KINO - Centar za Kulturu, INovaciju i Obrazovanje", s ukupnim proračunom od 2.099,720,06 HRK, sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, u iznosu od 1.784.762,05 HRK, odnosno 85% bespovratnih sredstava, dok se ostalih 314.958,01 HRK odnosno 15% ukupnih bespovratnih sredstava, osigurava iz Državnog proračuna RH. Prijavljen je na poziv Kultura u centru - potpora razvoju javno - civilnog partnerstava u kulturi, nositelj je Udruga za kulturu i umjetnost "U Pokretu" , uz partnerstvo Općine Sv. Filip i Jakov te Zajednice udruga "Centar nezavisne kulture" koja je ujedno i voditelj projekta.

Glavni cilj projekta je jačanje kapaciteta članova i zaposlenika OCD-ova i javnog sektora, u svrhu kreiranja zajedničkog modela sudioničkog upravljanja u kulturi i uključivanje građana u stvaranje većeg broja kulturnih i umjetničkih projekata u lokalnoj zajednici, uz paralelnu preobrazbu starog kina u Općini Sv. Filip i Jakov u KINO - Centar za Kulturu, INovaciju i Obrazovanje.