Treći dan Zadar snova festivala donosi drugu predstavu zagrebačkog Kunst Teatra. Ekipa koja je uzdrmala kazališnu scenu predstavom Katalonac, sažela je sve začine i ritmove i pretvorila ih u novu predstavu o kojoj se govori, sličnog temperamenta ali i novog društvenog grča - Flex. Danas, 9. kolovoza s početkom u 21:30 sati održat će se u crkvi sv. Dominika.

Flex je privatna agencija za zaštitu podataka i povremeno nekretnina, u vlasništvu istoimenog vlasnika. Nije to agencija koja definira tržište, niti agencija koja probija granice i uglavnom nije firma koja se zalaže za prava radnika. To je firma u kojoj se svatko sa svakim nadmeće, bez uzajamne solidarnosti i empatije, a posao dobivaju "podobni, a ne sposobni". Privatna firma za uzdržavanje ukućana i suučesnika u glavnoj aktivnosti ove firme, a to je rad. Rad čini čovjeka, ako čovjek čini rad. Rad, ili RAD je skraćenica za: Rezignirajuća Agencijska Dinamika. Za samom zaštitom podataka dolazi i do redefiniranja pojma i poimanja identiteta.

Suptilni humor i oštra satira u situaciji testiranja za radno mjesto, materijalizaciji slogana da "pare idu na pare", komičnim doskočicama ("tri stupa hrvatstva: dorski, jonski i korisnički") prisutni su tijekom cijele predstave. Gluma je utemeljena na improvizacijama i zajedništvu, isprekidanim monolozima, dijalozima, pa tako Janković glumi eksplozivnog šefa, koji je tatin sin i hipster bez odgovornosti, Tomić preko veze dolazi u "Flex", a Čigir preko videozida daje sliku distanciranog šefa i tipičnog polumafijaša.

Synth glazba u predstavi je poput one iz videoigre, a ova predstava sama jasno opisuje besmisao korporacija, daje promišljati o apsurdnosti besmislenih poslova, zbilji rada u kompanijama i službama za korisnike. Osjećaj da je svatko zamjenjiv za nekog još predanijeg ili još nesposobnijeg daje osjećaj tjeskobe i nesigurnosti, te prilagodljivosti i uniformnosti identiteta. U predstavi se propituje sustav i autoritet, te stvarnost rada u današnjem svijetu.
"Flex" je nastao u koprodukciji Umjetničke organizacije Punctum i Kunst Teatra uz podršku Ministarstva kulture i Gradskog ureda za kulturu grada Zagreba.

Redatelj predstave je Ivan Planinić, a izvode ju Domagoj Janković, Karlo Mrkša, Bernard Tomić, Pavle Vrkljan, Matija Čigir.

Autori glazbe su Karlo Mrkša i Filip Triplat, dok je oblikovatelj svjetla. Alen Marin.

Cijena ulaznice je 30 kuna.