U petak, 9. kolovoza u atriju Kneževog dvora u Pagu održati će se koncert klape Bošket s početkom u 21 sat. Klapa Bošket okuplja članove iz raznih krajeva Hrvatske: Dubrovnika, Omiša, Paga, Klisa, Zagreba i Bjelovara, koji žive i djeluju u Zagrebu. 

Bošket je dalmatinska riječ za grm koji je služio kao mamac za hvatanje ptica pjevica, a upravo se tako jedna skupina „ptica pjevica" 2013. godine u Zagrebu okupila na klapski bošket i osnovala istoimenu klapu. Preduvjet za sudjelovanje u klapi nije bila regionalna pripadnost - jedini kriterij bila je ljubav prema klapskom četveroglasnom muziciranju.

Klapa je posljednje tri godine sudionik finala Festivala dalmatinskih klapa u Omišu, a može se pohvaliti i osvajanjem Festivala klapske pisme u Posušju 2016. i 2017. godine kao i prvom nagradom za najbolju novu skladbu na prošlogodišnjem izdanju Omiškog festivala.

Ove godine na 53. Omiškom festivalu osvojili su 3. mjesto po izboru Stručnog povjerenstva i 2. mjesto po glasovima publike. Također, 3. nagradu Stručnog povjerenstva osvojili su na Festivalu klapske pjesme Posušje 2019. Nagradu "Ljubo Stipišić Delmata" osvojili su na Festivalu dalmatinskih klapa u Omišu za najbolju novu obradu tradicionalnog napjeva "Spušta se mrak", maestra Blaženka Juračića. Voditelj klape je Davor Capković.

Članovi klape Bošket su Bojan Karavanić (1. tenor), Milan Stanić (2. tenor), Branimir Gregov (2. tenor), Marko Vukić (bariton), Vicko Čagalj (bariton), Tomislav Kovačić (bas) i Veno Lebarić (bas).