Sinoć je u prepunom skladištu sitne soli u Solani Pag, u sklopu 21. PagArtFestivala, održan koncert Lovre Pogorelića. Posjetitelji su uživali u izvedbama na klaviru maestra Pogorelića u vrlo neobičnom i akustičnom ambijentu. Koncert je po prvi puta održan u skladištu soli Solane Pag koji se pokazao kao izvanredna lokacija a scenografiju je predstavljala paška sol.

Na programu su bila djela A. N. Skrjabina: 24 Preludija/24 Preludes, Op. 11, Fantazija u h-molu/Fantasy in H minor, Op. 28, Poema/Poem, Op. 41 i Peta sonata za klavir/Piano Sonata No. 5, Op. 53

- Pri organizaciji festivala svake godine se trudimo pronaći neki novi prostor. Naš novi tehnički direktor Alan Crljenko je predložio održavanje koncerta u skladištu soli i to je sjajna ideja. Svirati u takvom prostoru, uz uskladištenu sol, je doista nešto posebno. Skladište soli je velik i akustičan prostor, klavir će se lako prenijeti, a neće biti problema ni s postavljanjem rasvjete niti s bilo kojim drugim organizacijskim poslovima. Drago mi je što sam održao koncert u tom, po mnogo čemu posebnom prostoru, izjavio je za Radio Pag prije koncerta maestro Lovro Pogorelić, umjetnički direktor PagArtFestivala.

Lovro Pogorelić poučava klavir kao redovni profesor pri Muzičkoj akademiji u Zagrebu. U slobodno vrijeme osvaja planinske vrhove.

Sljedeće na programu 21. PagAtFestivala je koncert Srdjana Bulata, gitara & Biljane Kovač, kontraalt (Crna Gora/Hrvatska) koji će se održati 6. kolovoza 2019. u Starom gradu u Pagu s početkom u 21 sat.