Danas se u atriju palače Cedulin otvorila izložba "Volim svoju županiju". Istoimeni foto - natječaj zainteresirao je gotovo 2000 fotografa, amatera i profesionalaca, a u manje od dva mjeseca pristiglo je nevjerojatnih 3667 radova!

- Datum 5. kolovoza svakako je upisan zlatnim slovima u noviju hrvatsku povijest. To je dan kad je oluja otpuhala naše prijatelje i kada je naša domovina nakon četiri godine pritiska napokon prodisala, a mi se njega sjećamo s velikim ushitom i radošću. Ponosni smo na hrvatske branitelje koji su stvorili neovisnu i slobodnu Republiku Hrvatsku. Zato je više nego primjereno pokazati tu našu Hrvatsku ovdje na fotografijama koje danas vidite u palači Cedulin. One vas vode na simbolično putovanje kroz 20 hrvatskih županija viđene okom svojih žitelja, rekao je župan Božidar Longin, otvorivši izložbu.

Natječaj se održava već treću godinu za redom s ciljem promicanja prirodnih ljepota i kulturne baštine svih hrvatskih županija.

- Ove je godine izbor bio prilično težak, jer su nam se ljestvice digle i kriteriji pojačali, a prijave su se poboljšale. Žao mi je što ova izložba ne može biti sastavljena od više fotografija zato što uvijek postoji neka fotografija koja mi je zapela za oko, a ne može biti na jednom od ovih stalaka. Pobjednik se određuje po najvišem broju bodova, a ove godine to je Splitsko-dalmatinska županija. Ponosna sam na svog sugrađanina Marina Marasa koje je umalo osvojio treće mjesto. Zadrani se općenito prijavljuju brojno i kvalitetno, a ove godine iznenadile su i Primorsko-goranska i Dubrovačko-neretvanska županija, ističe profesionalna fotografkinja Marija Milin koja je vrednovala pristigle radove uz Ivanu Gusak Galić iz Osječko-baranjske županije, Kristijana Toplaka iz Virovitičko-podravske županije i Karla Frljužeca iz Krapinsko-zagorske županije.

Izložene fotografije će nakon putujuće izložbe ukrašavati Opću bolnicu Zadar.