U petak, 2. kolovoza u atriju Turističko-informativnog centra (Palača Cedulin), Ulica Jurja Barakovića 5, Zadar s početkom u 10.00 otvorit će se izložba "Volim svoju županiju".

U svojem četvrtom izdanju, foto - natječaj „Volim svoju županiju" zainteresirao je gotovo 2000 fotografa, amatera i profesionalaca, a u manje od dva mjeseca pristiglo je nevjerojatnih 3667 radova. U moru fantastičnih fotografija, žiri je odabrao one najbolje, koje će predstavljati svaku županiju u sklopu putujuće izložbe. 

Podsjetimo, natječaj je pokrenut 2016. godine s ciljem promicanja prirodnih ljepota i kulturne baštine svih hrvatskih županija. O izboru najboljih odlučivao je četveročlani stručni žiri na čijem je čelu i ove godine bila profesionalna fotografkinja Marija Milin. Uz nju su pristigle radove vrednovali Ivana Gusak Galić iz Osječko-baranjske županije, Kristijan Toplak iz Virovitičko-podravske županije i Karlo Frljužec iz Krapinsko-zagorske županije.

Izložbu „Volim svoju županiju" otvorit će župan Božidar Longin, a okupljenima će se obratiti i predsjednica žirija Mare Milin.