U srijedu, 24. srpnja započinje trodnevni festival Zadar Jazz & Blues, koji se već petu godinu održava u dvorištu Muzeja antičkog stakla, na najljepšoj pozornici u Gradu, u organizaciji HNK Zadar i Turističke zajednice grada Zadra.

Prvi nastup u Hrvatskoj, u Zadru održat će Vocal sampling, vokalna atrakcija s Kube i američka blues legenda, Eric Bipp, dok je jednog od najboljih svjetskih trombonista „Mr Defunkt" Joseph Bowie & The Bastardz zadarska publika već imala priliku čuti. Svi koncerti počinju u 21:30 sati.

Organizatori očekuju veliki interes publike.

Ulaznice su u prodaji online na Croatia Tickets (ww.croatia-tickets.com) i na blagajni HNK Zadar (11-13h) te sat vremena prije početka koncerta ispred Muzeja antičkog stakla.

24. 7. VOCAL SAMPLING (Cuba)

The musical kingdoms illusionists!

René Baños Pascual / voditelj, skladatelj, aranžer

Oscar Porro Jimenez

Reinaldo Sanler Maseda

Pedro Guillermo Bernard Coto

Luis Alberto Alzaga Mora

Ruben Dario Perez Guerra

Oponašajući zvukove instrumenata svojim glasovima ostavljalju diljem svijeta publiku bez daha. Dolaskom na koncert Vocal Samplinga svatko od nas sudjeluje u čaroliji.


View on YouTube

25.7. JOSEPH BOWIE & THE BASTARDZ

(USA-NL-CRO)

Joseph Bowie - glas/trombon/ udaraljke

MC Stewlocks - rap/glas/ MC

Alen Svetopetrić - bas gitara

Sin Banovic - bubnjevi

Gojko Tomljanović - klavijature

Ivan Johnny Premelč - saksofon

Jex Zoran Jaeger - gitara

Jedan od najboljih svjetskih trombonista, funk legenda, Joseph Bowie utemeljitelj je kultnog banda Defunkt. Već desetak godina surađuje s jakim domaćim jazz & funk snagama, grupom The Bastardz. Na ovogodišnjem Zadar Jazz & Blues festivalu pridružit će im se jedan od najboljih nizozemskih rappera, MC Stewlocks.


View on YouTube

 

26.7. Legenda bluesa ERIC BIBB & BAND ( USA-UK-SWISS)

Eric Bibb - gitara, vokal

Staffan Astner- električna i akustična gitara

Neville Malcom- bas gitara

Paul Robinson- bubnjevi

Eric Bibb izvanredni je izvođač kojega publika još zna i kao legendu akustičnog bluesa. Ovaj vodeći glazbenik svoje generaciji dva puta je nominiran za nagradu Grammy. Na Zadar Jazz & Blues festivalu nastupit će sa svojim sjajnim bendom. Bibbov zvuk je jedinstven, neovisno o tome u kojem smjeru odluči krenuti jedno je sigurno - uvijek slijedi svoje srce.

„Vi ste ono što bi blues ovoga stoljeća trebao biti" -Dan Aykroys o Ericu Bibbu (Blues Brothers)


View on YouTube