Gradsko kazalište Komedija iz Zagreba s predstavom Nije bila peta, bila je deveta i Faroski kantaduri večeras, 20. srpnja, otvaraju četvrto izdanje Olipskog ljetnog festivala.
Na Olibu koji spada pod Grad Zadar- već četvrtu godinu za redom odvija se kulturno-zabavni ljetni program u kojem domaće umjetnik okuplja Ljubo Zečević, glumac iz Zagreba.

Interesantno da na Olipskom kulturnom ljetu nema sudionika sa zadarske kulturne scene. Od 20.srpnja do 10.kolovoza na festivalskoj pozornici u Olibu gostovat će predstave i  održat će se koncerti izvođača iz Zagreba, Šibenika i Rijeke. Festival će imati vlastitu produkciju - Zečević i glumica Ana Herceg izvest će Instrukcije, jednočinka Eugèna Ionescoa s kojima će gostovali na drugom gradskom otoku - Silbi.

Da bi Olib i ovog ljeta imao pravu festivalsku atmosferu, Zečević je na taj pučinski otok doveo niz sponzora i pokrivitelja među kojima je i Predsjednica RH. Sudionike i goste festivala na Olib će dovesti katamaran Princ Zadra i to je jedina poveznica sa Zadrom i zadarskim festivalima.