Danas, 17. srpnja u crkvi sv. Donata s početkom u 21 sat održat će se koncert "Iz Leipziga s ljubavlju". Nastupaju Kajana Pačko (violončelo), Tristan Thery (violina) i Danijel Detoni (klavir).

U povijesti komorne glazbe izranja kontekst intimnosti takvih formi. Intimnost se nameće na više razina: na razini lokacije izvedbe, prirode djela, odnosa izvođača i publike, odnosa interpreta i autora glazbe te ponajviše na razini intimnosti, to jest bliskosti među izvođačima. Povjerenje, razumijevanje, međusobno uvažavanje i poštovanje granica drugog, potpora i sloboda - uvjeti su zajedničkoga muziciranja. Ako je umjetnost imitacija života, o međuljudskim odnosima mnogo možemo naučiti slušajući intimne glazbene forme.

A iz takvih formi učimo i o njezinim interpretima i skladateljima... Kakve bi samo priče mogle ispričati hrvatska violončelistica Kajana Pačko, francuski violinist Tristan Thery i hrvatski pijanist Danijel Detoni kad bi se moglo proniknuti u glazbeni proces njihova međusobnog stvaranja koncertnog programa koji će interpretirati publici na 59. Glazbenim večerima u Sv. Donatu! Sve troje karijera je odvela u Leipzig, gdje su se umjetnički povezali te počeli zajedno muzicirati. Stvarati novu glazbenu priču, novu intimu iz koje izranjaju prekrasne i jedinstvene interpretacije glazbenih djela koje su za nas odabrali.

Redovna cijena ulaznice je 50 kuna.