Darko Blažević iz Gradske knjižnice Zadar preporučio je na Radiju 057 tri romana i jednu publicistiku za čitanje u mjesecu srpnju!

1. Robert Galbraith (J.K.Rowling) - "SMRTONOSNO BIJELO"

Dosad najopsežniji roman Roberta Galbraitha, Smrtonosno bijelo, u isti je mah napet krimić i uzbudljiv novi nastavak priče o Cormoranu Strikeu i Robin Ellacott. Nakon serijala o Harryju Potteru J. K. Rowling krimiće piše pod novim imenom.

2. Elizabeth Mcneill - "TVORNICA LUTAKA"

Tvornica lutaka Elizabeth Macneal je očaravajuća priča o mladoj ženi koja želi postati umjetnica, i o muškarcu čija opsesija može zauvijek uništiti njezin svijet. 

3. Iva Kolega (zadarska spisateljica) - "SJEME TAME"

Sjeme tame šokantni je, psihološki triler inspiriran stvarnim događajem. Iz perca domaće autorice!

4. Janis Varufakis - "IMA LI OVDJE ODRASLIH"

Janis Varufakis, poznat hrvatskim čitateljima po knjigama Što sam rekao kćeri o ekonomiji, Globalni Minotaur i Trpite ono što morate?, opisuje mučne pregovore oko spašavanja grčke ekonomije u ovoj tragediji čiji je kraj unaprijed poznat, ali se unatoč tome čita kao napeti triler. Pritom bez zadrške iznosi sve pojedinosti koje su europski političari i dužnosnici krovnih ekonomskih institucija izrekli iza zatvorenih vrata, ne mareći kako će to loše zvučati kada jednoga dana netko od sudionika o tim događajima odluči napisati knjigu.

Središnja gradska knjižnica u srpnju i kolovozu radi od 8 do 20 sati (radnim danom) i od 8 do 13 sati (subotom).