Sljedećeg tjedna na 25. Zadarskom kazališnom ljetu Zadrani i gosti moći će pogledati dvije predstave u Lapidariju Narodnog muzeja Zadar.

U utorak, 16. srpnja u 21:30 sati gostuje predstava „Furbaćona 2" autora Branka Lučića u produkciji INK Pula i u režiji Jasminka Balenovića. Igraju: Luka Mihovilović, Lara Živolić, Rade Radolović i Valter Roša.

Nastala prema najpoznatijoj renesansnoj komediji Angela Beolca Ruzzantea - MUŠICA (La Moscheta), istarska predstava Furbaćona 2 2 ili „ki će ga kemu prvi fikati „ na simpatičan i duhovit način govori o vječnom sukobu muškog i ženskog, moralnog i nemoralnog, dobra i zla!

U četvrtak, 18. srpnja s početkom u 21:30 sati ne propustite nagrađenu komediju Teatra Exit "Nevjerojatan događaj", autorski projekt Ivice Bobana. Igraju: Filip Detelić, Anja Matković, Tara Rosandić i Erna Rudnički.

Na rubu zbilje i fikcije, istine i mašte, ova predstava problematizira našu istraumatiziranu stvarnost te na duhovit i sugestivan način progovara o borbi da se opstane i izvuče iz bezizlazne situacije vremena u kojem živimo.

Ulaznice za predstave su u prodaji na www.croatia-tickets.com i na blagajni HNK Zadar od 11 do 13 sati te sat vremena prije početka predstave ispred Lapidarija Narodnog muzeja Zadar. Cijena ulaznice iznosi 60,00 kuna.