U Crkvi sv. Dominika u Zadru otvorena je 13. izložba fotografija Otočni fotografi Zadarske županije. Izloženo je 39 fotografija od 19 autora. Sudjeluju fotografi: Belić Tanja, Bilosnić Pablo, Bilosnić Tomislav Marijan, Blagdan Zdravko, Dorkin Katarino, Ivanov Tomislav, Jaša¬ Ante, Kurtin Barbara, Letinić Miljenko, Longin Marko, Luštica Boris, Marčev Nenad, Mavar Ratko, Meštrović Aldo, Panović Silvio, Stanin Julijan, Šangulin Robbie, Varenina Mladen i Jeričević Mirjana pozvana gošća iz Žrnova na otoku Korčuli.

Uvodnu besjedu i zahvalu sponzorima kazao je Silvio Panović predstavnik organizatora izložbe foto kluba „Kornat". Pjesnici Ljiljana Šešelja i Tomislav Meštrić recitirali su izbor iz svojih zbirki pjesama, prigodne otočne tematika koje su u skladu s motivima fotografija izloženih na ovoj izložbi.

Na izložbi su većinom izložena djela o detaljima i ljudima, a manje vidimo ljetnih motiva, kupanje, ljetne regate, brodove i slično. Autor Robbie Šangulin na fotografijama „Jabuka" i „Vez jedra" prikazao je brodicu na pučini uz maleni otok Jabuka te vještinu i teškoću plovidbe i upravljanja jedrima na vjetru i otvorenoj pučini.

Posebno se ističe fotografija „Lastura" odličan prikaz Marka Longina, detalj obale na oseki, a u prvom planu je lastura, vidi se i dio neba, pa je vrlo zanimljiv obalni prizor, a fotografiju smo stavili na plakat, istaknuo je fotograf Silvio Panović.

- Zadovoljni dosegnutom zavidnom umjetničkom kreativnošću svih autora, pozivamo autore da se nastave ovako pripremati i za slijedeću izložbu. Izložbu ćemo nastojati prikazati u još nekim gradovima, rekao je Panović.
Ted Vrkić, dopredsjednik Zajednice tehničke kulture Zadarske županije, naglasio je ustrajan rad foto kluba „Kornat" na prezentiranju izložaba već duži niz godina i proglasio je izložbu otvorenom. Izložba će biti otvorena za posjetitelje do 18. 7. 2019. godine.