U sklopu Paškog kulturnog ljeta, u subotu, 6. srpnja u Atriju Kneževog dvora u Pagu s početkom u 21 sat, održat će se prve Improvizije u Pagu.

Autorica Improvizija je Ana-Marija Fabijanić - Ane Paška, dramaturginja, izvođačica, glazbenica, ilustratorica i umjetnica koju je život odveo put "Improvizija".

- Improvizije su nastale, zapravo još se uvijek stvaraju kao "ogoljeni proces" stvaranja iz Trenutka. Improvizije su nekakav izvedbeni hibrid, moj vlastiti eksperiment. Ideja je bila objediniti neke od mojih vizija (bilo na razini priče, bilo na razini glazbe) i improvizaciju pa je tako nastalo ime Improvizije. Ono što je bila moja namjera, i došlo je to vrijeme, je da pred publikom probam izvesti ono što često radim doma i uglavnom mi uspijeva. I onda krene. Sjednem za klavir i sviram što mi u tom trenutku dođe, a skupa s glazbom dolaze mi i riječi pa se kristalizira priča pa se dogodi greška na kojoj se zadržim dovoljno dugo da me odvede u nešto potpuno novo. Kreacija iz trenutka, ističe autorica Ane Paška.