Danas je održana konferencija za medije na kojoj su Dina Bušić, predsjednica Vijeća, Jurica Šoša, umjetnički voditelj i Melita Ivković, ravnateljica Koncertnog ureda predstavili program ovogodišnjih 59. Glazbenih večeri u sv. Donatu.

- U utorak, 9 srpnja 59. Glazbene večeri u sv. Donatu svečano se otvaraju koncertom na Forumu pod nazivom "Film, glazba i fantazija" s glazbenim programom koji sam zamislio kao spoj stare i nove klasične filmske glazbe (skladatelji Mahler, Beethoven, Wagner, Strauss, Williamas, Grieg). Drugi dio programa prožet je originalnom filmskom glazbom, odnosno glazbom koja je napisana isključivo za film. Izabrana su popularna djela koja su se urezala svima nama u kolektivnu podsvijest: Indiana Jones, Ratovi zvijezda, Pirati s Kariba, Harry Potter.... Nadamo se da će se program svidjeti svim slojevima publike koja će se naći na Forumu, rekao je umjetnički voditelj Jurica Šoša.

U nastavku kroz mjesec srpanja najavljeni su koncerti kao što su "Svjetski putnici" (Zagrebački solisti, Lovro Merčep), "Hrvatska vokalna baština" (Projekt Lazarus, Darijan Ivezić), "Iz Leipziga s ljubavlju" (Kajana Pačko, Tristan Thery, Danijel Detoni), "Chiaro di Luna" (Florian Laconi, Josip Dragnić, Hany Heshmat), Diva Covent Gardena (Renata Pokupić, Renata Hil). Nadalje, posjetitelji će moći slušati tri nastavka "Zadarske priče", kao i koncerte Vitalni stogodišnjaci (Zagrebački kvartet) i "Sudar u Marini" (Sudar Percussion Trio). U kolovozu nastupa Zadarski komorni orkestar s "Puhačkom olujom" te Edin Karamazov (gitara), Vesna Podrug Kossjanenko (klavir), Milan Milošević (klarinet i basetni klarinet) i Žarko Perišić (fagot) koji će u crkvi sv. Donata izvesti koncert pod nazivom "Synergia 4".

- Ukupni proračun za Glazbene večeri je 894 300 kuna, od čega Grad Zadar dodijeljuje 650 tisuća kuna, Ministarstvo kulture sto tisuća kuna, a od ove godine sudjeluje i Zadarska županija te su povećani prihodi Turističke zajednice Grada Zadra na 20 tisuća kuna, iznijela je nova predsjednica Upravnog Vijeća, pročelnica za kulturu  Dina Bušić. Koliko daju sponzori (P.S. Immo i D Marin zbog kojih se dva od 13 koncerata održavaju u Marini Dalmacija, to je poslovna tajna. Zadarski komorni orkestar održat će dva koncerta. Jedan je besplatan u Katedrali, a za drugi će se održati u sv. Donatu za koji će biti do sad najskuplja ulaznica od 100 kuna.