Nenatjecateljski filmski program Pašmanskih filmskih večeri i ove godine donosi pregršt svježih naslova otočkoj dječjoj publici.

Program u ponedjeljak, 8. srpnja otvara znanstveno-fantastični hrvatski film za djecu „Moj dida je pao s Marsa", redatelja Marine Andree Škop i Dražena Žarkovića, nastao u koprodukciji s još šest europskih zemalja.

Svake sljedeće večeri prije dugometražnog naslova biti će prikazan po jedan kratkometražni hrvatski film, pa će otočka publika imati jedinstvenu priliku vidjeti filmove „Tufa i Pufa" Denisa Alentija, „Balada o fruli i ogrlici" Martina Babića, „Krila za krokodila" Ivane Guljašević Kuman, „Bobo" Andreja Rehaka i „Pužić slikar" Manuele Vladić Maštruko. Cjelokupan program te više informacija o svim filmovima možete saznati u Facebook grupi Pašmanske filmske večeri.

Projekcije se održavaju u Pašmanu svakodnevno od 8. do 13. srpnja s početkom u 21 sat, a ulaz je besplatan. Svi filmovi izvorno su na hrvatskom jeziku ili sinkronizirani na isti. Program u organizaciji produkcijske kuće Filmaparat i udruge Metar60, podržavaju Hrvatski audiovizualni centar, Društvo hrvatskih filmskih redatelja i Općina Pašman.