Kazalište lutaka Zadar organizirator je Mediteranskog lutkarskog festivala - „Mediteraneo" koji se, sudeći prema programu drugoj izdanja, pretvara u pravi festival kulture kakav je Zadar izgubio. Nakon fantastičnih izvedbi umjetnika iz Italije, Grčke i Španjolske, ne Mediteraneu će se predstaviti i Kazalište lutaka s predstavom Victor ili djeca na vlasti. Mediteraneo zatvara slovensko-češka izvedba u sv. Dominiku s predstavom Kar za koju se unaprijed zna da će biti šlag na tortu. Ulaz na sve predstave je besplatan.

Publika koja se profilira oko festivala uživala je u vrhunskim dostignućama različitog tipa predstava koje im je omogućio Mediteraneo s programom od pet predstava koji završava u srijedu.

Kazalište lutaka kao dobar domaćin pobrinulo se i za druženje nakon predstava na kojem sudjeluju i sami izvođači - spremni da znatiželjnicima odgovore na sva pitanja i otkriju tajne svoje umjetnosti pa čak i profesionalnim glumcima Kazališta lutaka.

Gostovanja četiri teatra iz mediteranskog bazena obogatili su doživljaj lutkarskih kazališta koji su posve drugačiji od onoga na koji se način kreiraju predstave u Hrvatskoj. Zato je zadarska publika privilegirana za Mediteran kakav je nekad bio, što je nekad bio slogan Hrvatske turističke zajednice. Mediteraneo, kako su festival nazvali u Kazalištu lutaka, pokazao je da taj Mediteran u kazalištima tih  zemlja i dalje postoji sa svim svojim obilježjima umjetnosti i duhovnosti.