Ove subote završen je 10. Međunarodni Festival čipke u Pagu. Na Festivalu je sudjelovalo preko 50 sudionika i sudionica iz Njemačke, Bugarske, Crne Gore, Mađarske, Češke, Slovenije i Hrvatske kojima su Ante Fabijanić, gradonačelnik grada Paga, Vesna Karavanić, direktorica Turističke zajednice grada Paga i Neda Oros, predsjednica Društva paških čipkarica „Frane Budak" uručili prigodne poklone i zahvalnice.

U jutarnjem dijelu programu u Kneževom dvoru u Pagu održana je radionica Idrijske čipke na kojoj je pet čipkarica, od ukupno 40 čipkarica iz Idrije, pokazalo umijeće šivanja Idrijske čipke dok je na Trgu Petra Krešimira IV održan koncert Gradske glazbe Pag. Nažalost, zbog loših vremenskih prilika u večernjem dijelu programa, otkazan je koncert klape Kampanel i nastup KUD-a Družine.

U Uredu gradonačelnika grada Paga, Ante Fabijanić, gradonačelnik, Davorin Fabijanić zamjenik gradonačelnika grada Paga i Domagoj Vičević, predsjednik Gradskog vijeća grada Paga, organizirali su prijem na kojem su sudjelovali Marijan Skvarić, gradonačelnik Lepoglave i Michael Boudny gradonačelnik Slavkova u Brnu.

Svi sudionici zadovoljni su odazivom posjetitelja na izložbama i edukativnim radionicama, a u tri dana bogatog i zanimljivog programa Festivala posjetitelji su mogli uživati u radionicama, izložbama, koncertima, klapskoj pjesmi i modnoj reviji „Nosiva tradicija". 

- Vidimo se na 11. Međunarodnom Festivalu čipke u gradu Pagu sljedeće godine, poručili su orgaanizatori.