U okviru "Splitskih večeri poezije", a u organizaciji udruge "KULTura sNOVA" iz Zagreba, Kulturni krug Split, u četvrtak su u Splitu u dvorani na Blatinama gostovali zadarski, ninski i šibenski pjesnici okupljeni u udruzi "Riječi iznad svega".

Cijelu priredbu su nadahnuto vodile Nada Vučičić i Zvjezdana Čagalj, a zadarske su snage na ovom susretu, pred prepunom dvoranom, predstavili predsjednica udruge Emilija Mijatović te članovi Vesna Štulić, Melika Popović, Slobodan Repak, Mirjana Majić, Jasminka Medvedec, Marija Ivoš i Zorica Buljanović, dok su iz Šibenika došli Neno Bačelić, Ljubica Gušavac, Gojka Skorić Pelajić, Veronika Tomić i Zlatomir Vujko.

Poseban događaj koji je oduševio sve prisutne bio je glazbeni dio u kojem su nastupila čak dva kantautora, Boris Krivec iz Splita i Mario Padelin iz Zadra. Kombinacija isključivo autorskih pjesama ove dvojice oduševila je sve prisutne i prava je šteta što cijeli događaj nije dulje potrajao. Krivec je izvodio pjesme sa svoga solo albuma "Kako te naći", dok je Padelin izveo par pjesama "Zločestog reaktora" i materijal s još neobjavljenog albuma "Rubom crne šume", svog novog projekta "Neutješni div".

- Bilo mi je veliko zadovoljstvo upoznati Borisa i s njim nastupiti na istoj pozornici pred publikom koja zna cijeniti autorski rad i prepoznati nešto više od šund napjeva i kvazi dalmatinskog etna. Nadam se Borisovom gostovanju u Zadru, a dotle njegove pjesme možete naći na internetu, kaže Padelin.