Plesna udruga Gesta najavljuje novu dramsko-plesnu predstavu "NARAVNO, DA MORE" koja će se održati 10. lipnja u 19 sati u HNK Zadar.

Novom predstavom obilježavaju završnicu školske godine koja je bila bogata putovanjima, gostovanjima, natjecanjima, festivalima i produkcijama koje su sastavni dio rada ove plesne udruge koja iza sebe ima preko četrdeset autorskih predstava i ove godine slavi svoju punoljetnost, odnosno 18 godina uspješnog djelovanja.

- Iznimno smo sretni i ponosni na sve naše predstave jer su sve izašle iz naše male, ali vrijedne produkcije. Dakle, sve Gestine predstave autorski su potpis umjetničke voditeljice Nene Jurišić koja punih osamnaest godina stoji na čelu Geste. Kroz osamnaest godina Gestinog djelovanje mogli smo vidjeti različite plesne izričaje, ovisno o temi koja se obrađuje,ali smo i svakom predstavom ušli i u različiti dramski izričaj. Gesta je kroz produkcije imala nekoliko bajki, basni, mjuzikl, dječjih komedija, lutkarsko-dramskih predstava i predstava koje nose snažnu poruku. Ovog puta predstava je ekološke tematike, što je i trenutno vrlo aktualno u odnosu na velike klimatske promjene koje nam signaliziraju da se priroda,biljni i životinjski svijet bune, javljaju iz plesne udruge.

S ovom predstavom zaronit će ispod mora i saznati što se to događa ispod površine. Sjajan tekst napisao je profesor Hrvoje Dukić, koji je već prepoznatljivu dozu humora koju gestine predstave imaju provukao i u ovoj ekološkoj priči. Režiju kao i uvijek potpisuje Sanja Grgina, dok je sjajna glumačka postava mladih talentiranih glumica izabrana na nedavnoj audiciji.

Sve predstave imaju edukativni ili kako mi u Gesti kažemo životni pečat,s toga smo sigurni da će i ova predstava ostaviti snažan dojam, ne samo na roditeljima koji gledaju svoju djecu, već i na ostaloj publici koja prati Gestin rad.

AUTOR I KOREOGRAF:Nena Jurišić
REŽIJA :Sanja Grgina
Text:Hrvoje Dukić
Glume:Lea Brajica,Luce Rumora,Sara Božić,Marta Lukin,Dora Perić
Ton:Darko Predragović Dabi
Svjetlo;Stipe Bujas
Scenografija :John Čolak
Rekviziti:Dragan Sinovčić & John Čolak
Kostimi:Nataša Perović,Anita Goreta & Nts