Koncertni ured sezonu zatvara u velikom stilu: u ponedjeljak, 10. lipnja u 20 sati dolazi Enkabara, projekt Henryja Raudalesa, koncertmajstora Briselske filharmonije, koji je karijeru započeo kao čudo od djeteta iz Guatemale, da bi ga na jednom koncertu u SAD zapazio čuveni Yehudi Menuhin i preporučio u London.

Henry je glazbu učio od najvećih, primjerice kod Henryka Szerynga i dijelio pozornicu s velikanima Nigelom Kennedyjem i već spomenutim Menuhinom, kod kojega je violinu učila Katarina Bassez, jedna od najuzbudljivijih i najtraženijih europskih komornih glazbenica.

Katarina i Henry su 2006. osnovali ansambl Enkabara, koji slavi komornu glazbu - najaristokratskiju, najintimniju, najdemokratičniju od svih glazbi. Za Katarinu i Henryja biti violinist i glazbenik znači nadići ograničenja tehnike instrumenta, postići ljepotu u pokretu; dotaknuti ono neobjašnjivo i apstraktno u emocijama što nam daje nadu.

Cijene ulaznica su 60 i 50 kuna, a možete ih kupiti online ili od 6. lipnja na Info pultu Kneževe palače od 11 - 13 sati i od 18 do 20 sati.