DRAGON TEATAR i zadrugART pozivaju vas ne pretpremijeru predstave "Revizor" prema djelu Nikolaja Vasiljeviča Gogolja koja će se održati 4. lipnja u 20 sati u HNK Zadar.

Kazališna škola Dragon teatra za mlade i odrasle nakon Ammanitia, Euripida, Poea, Krleže, Shakespearea i Strindberga za svoj radni materijal odabire Gogolja i njegovo krunsko djelo "Revizor". Polaznici su amateri s raznolikim iskustvom, srednjoškolke, umirovljenici i mladi zaposleni ljudi. Koncept predstave pomiče djelo iz vremena carske Rusije prema avangardi i novijim oblicima teatra.

Radnja se događa u dalekoj provinciji u kojoj vladaju nered i korupcija. U takvoj sredini pojavu kicoškog besposlenjaka i blefera Hlestakova mještani zbog gluposti i straha zamjenjuju za državnog revizora. Korupcija, mito, zloraba položaja i moći sinonim su ne samo nekadašnjega nego i našega doba.

Igraju Renato Pizek, Anita Raljević Špralja, Paola Joza, Ana Šešelja, Drago Benović, Mario Zrilić, Jasminka Ćoza, Marijana Marjanović, Senka Marković, Roko Hrašćanec i Robertina Katić.

Kostimografkinja je Mihaela Gregov, a redateljica i pedagoginja Maja Šimić.

Cijena karte je 30,00 kn, a kožete ih kupiti radnim danom na blagajni HNK Zadar od 11:00 do 13:00 sati te od 18:00 do 20:00 sati.