Plesni odjel Glazbene škole održat će tradicionalnu produkciju na kraju školske godine pod nazivom Večer plesa u petak, 31. svibnja u HNK Zadar s početkom u 19 sati. Kao i uvijek, ulaz na predstavu je slobodan.

Na pozornici će se na samom početku predstaviti druga generacija maturanata Srednje škole suvremenog plesa. Lana Matešić, Maja Petani, Korina Oltran, Klara Zrilić, Lorin Matea Stanin, Petra Pedišić, Rahela Košta, Lana Prtenjača, Lara Čačić, Tina Gladović i Ines Smrkinić uz skupne koreografije Vlaste Marotti Hrašćanec, izvesti će i svoje radove iz predmeta Osnove koreografske kompozicije pod mentorstvom Jasne Frankić Brkljačić. Drugi dio programa započet će s Djevojačkim kolom iz baleta Đavo u selu u izvedbi drugog razreda srednje škole, a za ovu izvedbu priredio ga je nastavnik Darko Brkljačić prema koreografiji Pia i Pine Mlakar. Program se nastavlja radovima učenica osnovne škola suvremenog plesa i klasičnog baleta s već spomenutim nastavnicima i koreografima, te Sanjom Petrovski i Lucijom Mikas. U programu sudjeluje i Područni odjel Preko s nastavnicom Bernardom Klarin.

Gosti programa su višegodišnji suradnici iz Šibenika i Zagreba. Umjetnička plesna škola Silvije Hercigonje iz Zagreba predstavit će se srednjoškolskom grupom koju vodi Zvonimir Kvesić, dok Osnovna škola za balet i suvremeni ples nastupit će s dvije točke u koreografijama nastavnika Ane-Marie Bogdanović i Marijane Marević Muslim.

Godišnji presjek rada Plesnog odjela Glazbene škole Blagoje Bersa koji u Zadru postoji pola stoljeća, točnije 49 godina, jasno vizualno ocrtava plesnu vertikalu od najmlađih, prvog razreda osnovne, pa do četvrtog razreda srednje škole, što znači do gotovo profesionalnih plesača. Predstava je zbog toga zanimljiva za gledanje ne samo izvođačima i gostima, njihovim roditeljima i rodbini, već i svim ljubiteljima plesa.