Dragon teatar vas poziva na premijeru predstave polaznika kazališne škole Dragon teatra za djecu u Zadru "Zlatna buba i duh lisice" prema Kineskoj knjizi čuda Normana Hinsdalea Pitmana. Premijera će se održati u ponedjeljak, 3. lipnja u 19:00 sati u HNK Zadar.

Odigravši praizvedbu lutkarske predstave za djecu "Kineska knjiga čuda", ansambl Dragon teatra predstavu je prikazao brojnoj publici na svojoj ljetnoj turneji, nakon koje je predao polaznicima kazališnih škola Dragon teatra za djecu u Zadru i Salima dragocjenu zbirku probranih kineskih priča.

Slijedom zajedničkog predstavljanja zadarskoj publici, polaznici će predstave odigrati 8. lipnja u Salima, a zatim 15. lipnja u Obrovcu kao poklon djeci obrovačkog područja za kraj školske godine.

Igraju Lucia Škibola, Simona Perić, Lora Kujundžić, Maro Kujundžić, Noa Simičić, Valentin Simičić, Mia Simičić, Ecija Tudorović, Jakov Saratlija, Moorea Lapčić, Kiara Pavić, Nia Antonini, Ema Vučković, Marina Juršić i Matija Jaša.

Kostimografkinja je Marijeta Hirc, a kostime je izradila Slavica Vulić. Za izradu i idejno oblikovanje lutki zaslužne su Tončica Knez i Lorna Kalazić. Redateljica i pedagoginja je Maja Šimić.