Naše glazbeno putovanje, naziv je koncerta kojeg će u organizaciji Turističke zajednice Grada Zadra održati mezzosopranistica Nera Gojanović iz Šibenika dok će je na klaviru pratiti Gordana Pavić, Zadranka koja živi i radi u Šibeniku. Njihov zajednički nastup dogodit će se u nedjelju u koncertnoj dvorani Kneževe palače u 20 sati. Nera Gojanović posljednji put je pjevala u Zadru kada je krajem prošle godine na skupu HDZ-a izvela popularna operne arije.

Gordana Pavić rođena je u Zadru gdje je u Glazbenoj školi Blagoje Bersa završila osnovno i srednje glazbeno obrazovanje u klasi mr. Zlate Eterović. Diplomirala je 1996. godine pri Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Jakše Zlatara, a u istoj klasi 2006. godine završila je poslijediplomski studij usavršavanja. Od 1999. godine živi u Šibeniku gdje radi u Glazbenoj školi Ivana Lukačića kao profesorica klavira. U predanom pedagoskom radu bilježi uspjehe svojih učenika na brojnim natjecanjima te obavlja dužnost pročelnice klavirskog odjela.

Osim pedagogije uspješno se bavi i koncertnom djelatnošću kao solist, korepetitor, komorna glazbenica ili članica orkestra. Ostvaruje brojne umjetničke suradnje, ponajprije s mezzosopranisticom Nerom Gojanovć, ali i s drugim umjetnicima, klarinetistom Borisom Plazibatom, violisticom Lucijom Brnadić, zagrebačkim kvartetom Porin, Zadarskim komornim orkestrom te s dva najstarija šibenska društva, ŠPD Kolo i šibenskom narodnom glazbom.


Nera Gojanović, rođena 1979. godine u Šibeniku gdje završava osnovno i srednje obrazovanje.

Muzičku akademiju upisuje u Zagrebu 1997. godine u klasi prof. Snježane Bujanović-Stanislav. Kao predstavnica Hrvatske putovala je na Tajvan i Filipine gdje je sudjelovala u radu Svjetskog zbora. Godine 2001. osvojila je nagradu kao najbolja studentica Šibensko-kninske Županije na području umjetnosti. Diplomirala je 2003. godine te iste godine upisuje magisterij na Muzičkoj akademiji u Zagrebu vu klasi primadone Nelli Manuilenko. U svom dosadašnjem umjetničkom radu održala je značajne koncerte kao što je ostvarila i značajne uloge unutar hrvatskih opernih produkcija. Održala je samostalni koncert u MD Vatroslava Lisinskog u sklopu tribine Darko Lukić 2005. godine. Stručno se usavršavala kod uvaženih umjetnika; Vilatka Oršanić, Anne-Marie Zeller, Tiziana Sojot, Lidija Horvat-Dunjko, Gerhard Zeller te kod ugledne europske pedagoginje Eve Blahove u Bratislavi.

Operna pjevačica Nera Gojanović bila je i ravnateljica šibenskog kazališta.