Danas se u crkvi sv. Donata predstavila ekskluzivna kolekcija suvenira ELFS koju je ovaj poznati hrvatski modni dvojac napravio za Arheološki muzej Zadar. Predstavljanje je otvorio Zadarski plesni amsambl predvođen Sanjom Petrovski s njihovim plesnim performansom i koreografijom Josipe Štulić.

Cjelokupan projekt realiziran je s Ivanom Tandarićem i Aleksandrom Šekuljicom (ELFS) i učenicima trećeg razreda Škole primijenjene umjetnosti i dizajna u Zadru te njihovom profesoricom Jelenom Franulović.

Ideja za kolekciju nastala je u želji da se standardna muzejska ponuda suvenira obogati s nečim što bi izlazilo iz standardnih okvira i što bi bilo su skladu sa današnjim vremenom, ali pod uvjetom da budu funkcionalni, suvremeni, dobroga dizajna i da iza njih stoji poznato hrvatsko dizajnersko ime. ELFSI su sa svojim idejama, kreativnošću i snažnom energijom osuvremenili motive muzejske postave Arheološkog muzeja Zadar i na taj način im udahnuli novi život. Cjelokupan dizajn napravljen je za majice, tunike i toge koje krase sljedeći motivi: stilizirani muški i ženski likovi iz liburnskog razdoblja, keramički vrč u obliku ljudske glave iz 1. stoljeća i kip cara Augusta. Na ovaj način napravljen je iskorak u dizajnu suvenira koji na suvremen način promiču hrvatsku i zadarsku kulturnu baštinu.

- Poziv Arheološkog muzeja Zadar bio nam je pozitivno iznenađenje. Nakon što su nas uputili u njihove najznačajnije izloške, mi smo ih interpretirali u obliku grafičkih printeva koje možete vidjeti danas. Arheološki muzej Zadar sada je jedinstven po njihovoj ponudi suvenira, a postoji mogućnost nastavka suradnje, rekao je Aleksandar iz ELFS-a.

Redovita cijena ELFS majica su 250 kuna, togi 180 kuna, a tunika 350 kuna.