Zadarski majstor fotografije Zvonko Kucelin osvojio je zlatnu medalju na međunarodnom foto natjecanju Spring cliks 2019. za svoju fotografiju veslača u Jazinama, nazvanu One step.

To je cirkularno natjecanje koje su u organizaciji međunarodne federacije te američke organizacije održavalo u tri zemlje: Azerbejđan, Makedonija i Crna Gora. Na crnogorskoj izložbi Kucelin je uz zlatnu medalju osvojio još šest nagrada u konkurenciji 1193 fotografija te 300 autora iz 56 zemalja.

Zvonko Kucelin, inače urednik fotografije u Zadarskom listu nesumnjivo je najnagrađivaniji zadarski fotograf. On je samo ove godine dobio 15 nagrada na foto-natjecanjima. Bez obzira na dugi staž kojeg Zvonko Kucelin imao kao foto-kroničar Zadra, foto-reporter te majstor umjetničke fotografije, dokazivanja i pokazivanja nikad dosta. Drago mi je kad dobijem nagradu, poticaj je to i pohvala kada si u međunarodnoj konkurenciji, kazao je Kucelin koji će se pohvaliti samo kada su nagrade od posebnog sjaja, kao što je ova.

Iako je Zvonko Kucelin jedan od od prvih koji je uveo digitalnu arhivu fotografija skinutih filma, ona s nagradama nije mu još sređene pa nam je rekao da je do sad osvojio između 70 i 80 nagrada na natjecanjima za najbolju fotografiju. Zahvaljujući njemu, zadarska veslačka staza u Jazinama je ovjekovječena u konturama magle koja je bila tog dana, opisao nam je Kucelin trenutak kojeg je uhvatio a on za to ima velemajstorsko oko.