U organizaciji Turističke zajednice Grada Zadra, 26. svibnja s početkom u 20 sati u Kneževoj palači održat će se "Naše glazbeno putovanje" Nere Gojanović i Gordane Pavić. 

Gordana Pavić rođena je u Zadru gdje je u Glazbenoj školi Blagoje Bersa završila osnovno i srednje glazbeno obrazovanje u klasi mr. Zlate Eterović. Diplomirala je 1996. godine pri Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Jakše Zlatara, a u istoj klasi 2006. godine završila je poslijediplomski studij usavršavanja. Od 1999. godine živi u Šibeniku gdje radi u Glazbenoj školi Ivana Lukačića kao profesorica klavira. U predanom pedagoskom radu bilježi uspjehe svojih učenika na brojnim natjecanjima te obavlja dužnost pročelnice klavirskog odjela. Osim pedagogije uspješno se bavi i koncertnom djelatnošću kao solist, korepetitor, komorna glazbenica ili članica orkestra. Ostvaruje brojne umjetničke suradnje, ponajprije s mezzosopranisticom Nerom Gojanovć, ali i s drugim umjetnicima, klarinetistom Borisom Plazibatom, violisticom Lucijom Brnadić, zagrebačkim kvartetom Porin, Zadarskim komornim orkestrom te sa dva najstarija šibenska društva, ŠPD Kolo i šibenskom narodnom glazbom.

Nera Gojanović, rođena 1979. godine u Šibeniku gdje završava osnovno i srednje obrazovanje. Muzičku akademiju upisuje u Zagrebu 1997. godine u klasi prof. Snježane Bujanović-Stanislav. Kao predstavnica Hrvatske putovala je na Tajvan i Filipine gdje je sudjelovala u radu Svjetskog zbora. Godine 2001. osvojila je nagradu kao najbolja studentica Šibensko-kninske županije na području umjetnosti. Diplomirala je 2003. godine te iste godine upisuje magisterij na Muzičkoj akademiji u Zagrebu vu klasi primadone Nelli Manuilenko. U svom dosadašnjem umjetničkom radu održala je značajne koncerte kao što je ostvarila i značajne uloge unutar hrvatskih opernih produkcija. Pod ravnanjem maestra Pavla Dešpalja nastupila je sa Zadarskim komornim orkestrom, a pod dirigentskim vodstvom Julija Marića nastupila je s Mostarskim simfonijskim orkestrom. Članica je Hrvatskog društva glazbenih umjetnika, a od 2004. do 2008. godine djelovala je kao samostalna umjetnica.

Od veljače 2008. godine angažirana je kao umjetnička suradnica za glazbenu i glazbeno-scensku djelatnost u Šibenskom kazalištu te je nekoliko godina bila selektorica glazbenog dijela programa Međunarodnog dječjeg festivala u Šibeniku. Umjetnička je voditeljica Festivala klasične glazbe Musica appassionata. Svojim dolaskom u Šibenik pokrenula je koncertnu sezonu u Šibenskom kazalištu, koncertnu pretplatu, Ciklus predstavljanja šibenskih glazbenika, Međunarodni Vocal masterclass posvećen Majdi Radić te Festival klasične glazbe Musica appassionata posvećen Nevenu Belamariću. Organizirala je i producirala brojne koncerte, glazbeno-scenska djela te naposljetku i operu G. C. Menottija The Medium u produkciji HNK u Šibeniku, prvu opernu produkciju u Šibeniku nakon gotovo čitavog stoljeća.