Vršiteljica dužnosti ravnateljice Narodnog muzeja Renata Peroš raspisala je u petak natječaj za dva radna mjesta s rokom prijave od osam dana.
Uz kustosicu za koju se traži isključivo tekstilno-tehnološki fakultet (magistar dizajna, tekstila i odjeće), zapošljava se djelatnik za odnose s javnošću. Za PR osobu potrebna je diploma društvene djelatnosti (Odjel za informatologiju i komunikologiju).

Iz određenja u zagradama  može se prepoznati kako je natječaj raspisan za određene osobe. Nema sumnje da će na natječaj za kustosa taj posao dobiti Marija Šarić Ban, koja već vodi radionice za Narodni muzej. Ona je i zalog Dizajnerskog studija kojeg je ravnateljica Narodnog muzeja najavila još 2017 godina.

Drugo radno mjesto znači kako ravnateljica Narodnog muzeja više neće izravno komunirati s novinarima nego će imati i službeno svog posrednika. To je, nažalost, postala praksa mnogih koji su odgovorni za javne ustanove i institucije.
Da su zagrade važne u ovom natječaju potvrđuje i uvjet za prvo radno mjesto traži se položen stručni ispit za kustosa (uz napomenu da se prijaviti mogu i kandidati koji nemaju položen stručni ispit za kustosa uz obvezu polaganja u zakonskom roku) Prema uvjetima natječaja, iskustvo nije potrebno niti za jedno od ova dva radna mjesta.

I sama vršiteljica dužnosti ravnateljice je u natječajnoj proceduri. Na natječaj za ravnateljsko mjestom pristigla je jedna prijava, doznaje se od predsjednice Upravnog vijeća Marine Dujmović Vuković, koja će sazvati sjednicu za razmatranje te prijave po novim zakonskim uvjetima. Prvi natječaj poništen je u rujnu jer u sebi nije imali linik na pravo prednosti po zakonu o braniteljima.
U aktulanom natječaju za dva nova radna mjesta u Narodnom muzeju, ta odredba postoji.