U četvrtak, 2. svibnja zadarska obitelj Šoša nastupa u Kneževoj palači s početkom u 20 sati.

U povijesti glazbe bilo je mnogo obitelji koje su u svojem profesionalnom poslu bile orijentirane isključivo na glazbu. No u Zadru, gradu koji ima glazbenu školu 70 godina i u kojem je s obzirom na broj stanovnika takvo što malo vjerojatno, cijela se jedna obitelj bavi isključivo glazbom. Jurica Šoša koji je umjetnički ravnatelj Glazbenih večeri u sv. Donatu koje priređuje Koncertni ured te Mario, Ivana, Ankica i Antonija glazbu su odabrali za svoj životni poziv, a neki od njih odabrali su glazbenice i glazbenike za svoje životne suputnike.

Najmlađa sestra Emanuela pohađa osnovnu Glazbenu školu Blagoje Bersa Zadar i pred njom još stoji odluka. Prvi put u svojim glazbeničkim karijerama svi članovi obitelji Šoša naći će se na istoj pozornici i u Koncertnoj dvorani braće Bersa, kao u kakvom starinskom glazbenom salonu, izvesti djela klasičnog glazbenog repertoara, posvećena instrumentima kojima se cijeloga života bave: klaviru, oboi i violini.

Cijene ulaznica iznose 40,00 i 30,00 kuna. Možete ih kupiti online ili od 30. travnja na Info pultu Kneževe palače i to od 11 do 13 sati te od 18 do 20 sati, kao i ispred koncertnog prostora sat vremena prije početka koncerta.