Ovog svibnja Kazališna udruga „Igrajmo se" Zadar za vas je pripremila čak dvije premijere. Rezervirajte dva datuma za posjet HNK Zadar.

Mi djeca s kolodvora Zoo redateljice Lucije Dovranić prva je na redu, a premijera nas očekuje već 16. svibnja u 20:00 sati. Druga predstava, Lažeš Melita, redateljice Matije Šango Šimurina očekuje nas 29. svibnja s početkom u 18:00 sati. 

Mi djeca s kolodvora Zoo potresna je priča koja prati život mlade djevojke Christiane F. koja je odrastajući sedamdesetih godina u Berlinu upala u vrtlog droge. U predstavi sudjeluju dvije starije grupe „Igrajmo se" (5. - 8. razred i srednjoškolci) koje su kroz 4 mjeseca rada s mentoricom Lucijom Dovranić "gradili" svoj prikaz Kolodvora Zoo.

Druga predstava, Lažeš Melita, rad je mlađih grupa „Igrajmo se" (1.- 3. razred i 4. - 5. razred), a nastala je prema istoimenom romanu Ivana Kušana. Oni nam donose priču o djevojčici Meliti koja je malo pobrkala stvarnost i maštu, a omiljena razonoda joj je izmišljanje. Predstava je namijenjena za sve one starije od 7 godina. Predstavu će popratiti i izložba radova djece glumaca na temu laži (foaje HNK ZADAR).

U planu udruge „Igrajmo se" još je i dodjela glumačke nagrade Nobi koja će se održati 10. lipnja, već 6. godinu zaredom, a naši glumci nastupit će i na ovogodišnjem KvartArtu. Cjelokupan program i ove je godine pod pokroviteljstvom Upravnih odjela Grada Zadra i Zadarske Županije.

Cijena ulaznica iznosi 30,00 kuna, a organizirane grupe učenika mogu kupiti karte po cijeni od 20,00 kuna.