Plesna udruga Gesta treću godinu za redom u suradnji sa konobom Skoblar i svojim plesnim kolegama iz zadarskih udruga obilježava Svjetski dan plesa. 

Gesta je kroz organizaciju preko 40 dramsko-plesnih predstava i velikog međunarodnog Zadarskog plesnog festivala koji u Zadar svake godine dovodi preko 250 plesača, pokazala da ima odlične organizacijske sposobnosti koje su prepoznali i njihove kolege koje se svake godine rado odazovu pozivu.

Baletni pod, defile plesača, svake godine novi voditelj programa iz umjetničkih krugova kao i odlična atmosfera koju donose plesači dodatno će izmamiti osmijehe na lica publike koji uvijek nagrade viđeno gromoglasnim pljeskom. Program će voditi mlada glumica udruge Drama plus Iva Prgić koja je ujedno i dugogodišnja članica Geste.

Uz Gestu kao organizatora nastupiti će Plesna udruga Plesaonica, Plesna udruga Nimeta, Plesni klub Zara,Plesna udruga Budi ples, Skupina Avatar, Udruga u pokretu -In Flux. Vidjet ćemo 18 koreografija različitih plesnih izričaja.

- Ono što je zapravo vrlo motivirajuće je da slavimo ples zajedno i da jednom godišnje izađemo iz svojih prirodnih okruženja tj. dvorana na ulicu. Bilo bi sjajno kada bi imali takvih tehničkih mogućnosti da svaka udruga ima svoj punkt gdje se predstavlja. Nažalost, to je trenutno nemoguće ostvariti, iako kao voditelj Geste udruge koja djeluje punih 18 godina svojom jasnom vizijom i predanim radom postižemo odlične rezultate u svim projektima koje smo započeli. Stoga uvijek treba željeti i ustrajno raditi kako bi se ples i plesna umjetnost promicala i širila vidike, ne samo kod plesača već i kod publike, rekla je umjetnička voditeljica Nena Jurišić.