U utorak, 09. travnja s početkom u 19.00 sati u multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Zadar održat će se prva iz ciklusa tribina, u sklopu provedbe projekta „ZadrugArt", pod nazivom „Osuđeni na suradnju".

Tribina će ugostiti renomirane dionike iz sfere nezavisne kulture i uspostave civilno-javne suradnje u Republici Hrvatskoj - Tamaru Visković i Teodora Celakoskog.

Tamara Visković profesorica je povijesti i likovne umjetnosti, kustosica, menadžerica u kulturi, bivša pročelnica za kulturu Grada Splita i donedavna ravnateljica splitskog Centra za kulturu i cjeloživotno obrazovanje „Zlatna vrata". Zaslužna je za pokretanje i dovršenje brojnih kulturnih i obrazovnih projekata, uspostavljanje suradnje s visokoškolskim, znanstvenim i kulturnim ustanovama širom Hrvatske i općenito osnaživanje kulturne scene u gradu Splitu.

Teodor Celakoski je aktivist čiji spektar djelovanja između ostaloga obuhvaća modernu umjetnost i kulturu, kulturne programe, umrežavanja, institucionalnu inovaciju i drugo. Smatran je središnjom figurom u oblikovanju hrvatske nezavisne kulturne scene, a zaslužan je i za uspostavu Zaklade za razvoj civilnog sektora u domeni nezavisne kulture - Kultura Nova te zagrebačkog centra za nezavisnu kulturu i mlade temeljenog na modelu civilno-javnog partnerstva - POGON.
Kroz moderatorsku palicu Maje Milin, novinarke i pjevačice, poznatije pod umjetničkim nazivom Kosa, raspravljat će se o nezavisnoj kulturnoj sceni u Republici Hrvatskoj i Zadru, prednostima i nedostatcima civilno-javnog partnerstva, umrežavanju i ostalim temama koje de tvoriti temelj održavanja bududih tribina i radionica.

Organizacija tribine je sufinancirana u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, iz Europskog socijalnog fonda i provodi se u partnerstvu s Gradom Zadrom, Gradskom knjižnicom Zadar i Koncertnim uredom Zadar. Ukupna vrijednost projekta je 1.867.528,51 kuna, uz 85% sufinanciranja sredstvima Europske unije i 15% sufinanciranja sredstvima Državnog proračuna.
Predviđeno trajanje tribine je 1 sat i 30 minuta.