Nova pročelnica za kulturu i sport Dina Bušić sa smiješkom je primila kritike koje su na račun izvještaja Koncertnog ureda uputili oporbeni vijećnici.

- Tako ste se smješkali i kada smo, dok ste bili zamjenica pročelnika, govorili da za vaše imenovanje ne treba natječaj kad se zna da ćete postati pročelnica, rekao je za govornicom SDP-ov vijećnik Antun Novoselović. Do studenog prošle godine Dina Bušić je vodila Koncertni ured, ustanovu čije je osnivanje oporba podržala prije pet godina, a jučer su bili suzdržani kada se glasalo o izvještaju kojeg je potpisala kao autor nova ravnateljica Melita Ivković. U njemu su preslikane najave koncerata iz samog Koncertnog ureda te razgovor vođen s tadašnjom ravnateljicom Dinom Bušić.

SDP-ov vijećnik Jure Zubčić izrazio je čuđenje takvim izvještajem a osobito financijskim dijelom kojeg su vijećnici dobili u lošim kopijama s mrljama na brojkama. Zubčić je pitao za iznose od 630 tisuća kuna za usluge te manje iznose koji se vode kao nespomenute usluga a nisu specificirane. Dok mu je nova ravnateljica rekla kako bi taj dio trebao biti transparentniji, HDZ-ova vijećnica Elvira Sterle, u ulozi PR-ovke branila je iznos od 104 tisuće kuna za intelektualne usluge.- Pitala sam ravnateljicu koja mi je rekla kako je to za računovodstvo. Sada su Koncertnom uredu zaposlili svog djelatnika, navela je Sterle. Ona je izrazila divljenje činjenicom da za svega 100 tisuća eura, kroz sve programe Koncertnog ureda (s ili bez Glazbenih večeri u sv. Donatu) prošlo je 20 tisuća ljudi.

Zubčić je istaknuo podatak od 5 550 konzumenta koncertne sezone. - Mi imamo dvoranu sa sto sjedala i borimo se za svakog čovjeka. Otvaramo se prema alternativnoj sceni s kojom pripremamo veliki projekt. Na natječaju Ministarstva kulture prošli smo s projektom rada s publikom, najavila je u svom debitantskom nastupu ravnateljica Melita Ivković.