Plesna udruga Gesta uz sva brojna plesna putovanja, natjecanja i gostovanja vrijedno priprema novu dramsko-plesnu produkciju koju će premijerno izvesti 10. lipnja u Hrvatskom narodnom kazalištu Zadar. Iz Gestine radionice izašlo je preko 40 autorskih cjelovečernjih predstava za djecu i mlade, ali tko je pogledao barem jednu Gestinu produkciju reći će - i za odrasle.

Gesta je od samog osnutka prije punih 18 godina nakon vrlo kratkog perioda dodala uz svoj plesni kolaž i dramski dio. Hotel-Otom-potom, Veliki snovi, Drvo života, Bajka.hr, Zajedno u Novu, Odgoojooj, Božićni šoping u SuperOvoj, Vremeplov, pokazatelj su da je spoj ovih dviju umjetnosti bio pun pogodak u Gestinom radu. Autor svih produkcija je umjetnička voditeljica Geste Nena Jurišić.

- Pokrili smo skoro sve žanrove i obuhvaćamo različite edukativne teme. Tako smo imali prilike vidjeti mjuzikl, bajku, dječju komediju, basnu i time svaki put prije predstave publiku ostavljamo u iščekivanju, a nakon predstave u oduševljenju koju donesu djeca kao nosioci projekta, kaže Jurišić.

Gesta za sljedeću predstavu traži djevojčice u dobi od 9 do 14 godina koje će pristupiti audiciji na kojoj će se predstaviti s tekstom koji će unaprijed preuzeti u Gesti u dogovoru sa voditeljima. Dramsku radionicu vodi Sanja Grgina, dugogodišnja suradnica Geste i glumica u Kazalištu lutaka Zadar. Radionica je besplatna i pruža djeci mogućnost da se otvore, nauče tehnike i metode glume. Rad se bazira na dramskim ulomcima, radu na glasu, pokretu i izražavanju kroz ulogu kao i jačanje verbalnih i motoričkih sposobnosti.

Prijave se mogu slati SMS-om ili pozivom na 091 510 2856 do 5. travnja 2019. Potrebno je napisati ime i prezime kandidata, datum i godinu rođenja i kontakt broj. Audicija će se održati 10. travnja u 19 sati u dvorani Geste na Relji ulica Kralja S. Držislava 10.