Ovogodišnja tema manifestacije Zadar čita, koja se održava u organizaciji Gradske knjižnice Zadar je - broj. Državni arhiv u Zadru priprema izložbu pod nazivom „Obljetnice".

Jubilarni brojevi novinskih izdanja, plakati tiskani u povodu raznih godišnjica, spomenice objavljene prigodom obilježavanja osnutka i djelovanja pojedinih institucija, odabrani su izlošci kojima će Arhiv obraditi ovogodišnju zadanu temu događanja - broj. Gradivom izdvojenim iz arhivskih fondova i zbirki, kao i materijalima iz fundusa arhivske knjižnice, prikazat će se način na koji se kroz povijest iskazivala važnost određenog događaja - organiziranjem raznih izložbi, koncerata i drugih svečanosti, tiskanjem prigodnih izdanja listova, zbornika i sl. Svaki od izloženih spisa, listova i drugog arhivskoga gradiva nosi broj tj. datum nastanka, broj u nazivu obilježavanog događaja, arhivski broj, odnosno signaturu, kojom se svaka arhivska jedinica označava.

Otvorenje izložbe bit će u srijedu, 27. ožujka, s početkom u 12 sati. Izložba će biti postavljena u prostoru čitaonice Državnog arhiva u Zadru, a bit će je moguće razgledati do 12. travnja.